Zorgaanbod – Huisartsenpraktijk Roland & Hogewoning – Maasbracht
Header afbeelding
Kruchterstraat 31a 6051 CA Maasbracht Tel:0475-462974

Zorgaanbod

Afspraak-spreekuur:

Er is een afspraakspreekuur tussen 08.00 en 12.00 uur. De assistente zal vragen naar de reden van uw komst.

Per afspraak reserveren wij 10 minuten waarin één hulpvraag behandeld kan worden. Wij houden daar met onze planning rekening mee. Als u denkt meer tijd nodig te hebben of u wilt meerdere klachten bespreken, verzoeken wij u dit van tevoren te melden aan de assistente. Dan kan er meer tijd gepland worden.

U heeft in onze praktijk geen vaste huisarts. Bij het maken van een afspraak, mag u aangeven bij welke huisarts u graag de afspraak wilt. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar in sommige gevallen is het helaas niet altijd mogelijk

Belt u onze assistente tijdig op, indien mogelijk 24 uur van tevoren, wanneer een eerder gemaakte afspraak niet door kan gaan.

 

No-show tarief

Wij hanteren vanaf 1 juli 2018 het no-show tarief. Dit houdt in dat wanneer een afspraak niet wordt afgezegd u een rekening van ons ontvangt. De tarieven van het no-show tarief zijn € 31.91.

 

Telefonisch-spreekuur:

Er is geen vast telefonisch spreekuur. Mocht het wenselijk zijn om telefonisch vragen te beantwoorden dan zullen wij dit afstemmen op uw en onze agenda.

 

Assistente-spreekuur:

Bij onze praktijkassistentes  kunt u voor veel praktische zaken terecht. Zij plannen de afspraken in, behandelen vragen over recepten en verwijsbrieven, verbinden wonden, verwijderen hechtingen, spuiten verstopte oren uit, dienen injecties toe, doen zwangerschapstesten, nemen longfunctie- en ECG-onderzoek af en verrichten uitstrijkjes (BVO).

 

Wratten-spreekuur:

Er is geen vast wrattenspreekuur meer. U kunt voor wratten elke dag een afspraak met de assistentes maken.

Wij hebben recent een CRYOPEN aangeschaft; dit maakt het behandelen van wratten en plekjes veel makkelijk en efficiënter; vraag erna bij de assistentes!

Oogheelkunde spreekuur:

Wij hebben een spleetlamp en oogdrukmeter in de praktijk. Zo kunnen wij uw beter van dienst zijn bij oogklachten.

 

Spreekuur POH-Somatiek:

Debby Smeets en Jolanda van den Eijnden ondersteunen, samen met de praktijkassistentes, de huisartsen in de begeleiding van chronisch zieken. Samen verzorgen zij daartoe de POH-spreekuren: (periodieke) controles van astma-, COPD-, diabetes-mellitus- en hypertensie. Zij hebben spreekuren op maandag, dinsdag ochtend en donderdag. Hiervoor dient u een afspraak te maken.

 

Ouderenzorg

In de praktijk willen wij proactief bezig zijn met ouderenzorg. Hierbij ondersteunt Debby & Jolanda de huisartsen. Daarnaast zijn er besprekingen met een specialist Ouderenzorg.

 

Spreekuur POH-GGZ:

In de praktijk is Denise Essers werkzaam als poh-GGZ . Zij biedt laagdrempelig ondersteuning bij psychische klachten. De huisarts kan u daarvoor doorverwijzen.

Er kan gebruik worden gemaakt van E-health (via een website) om te kijken welke zorg er nodig is.

Visites

De visites worden in de middag (na 13:00 uur) gedaan, tenzij het gaat om een spoedeisende situatie. U dient voor 9.30 uur een huisbezoek aan te vragen. Onze assistente kan de visite dan voor diezelfde dag in de agenda zetten.

Visites worden gedaan als het u niet lukt om, door medische redenen, naar de praktijk te komen. In de praktijk zijn betere onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden, waardoor een afspraak op de praktijk onze voorkeur heeft.

EHBO

Voor eerste hulp (open wonden, kneuzingen, verbrandingen, enz.), kunt u altijd direct terecht. Als u van te voren belt, houdt de huisarts rekening met uw komst.

Afgeven en ophalen

Tijdens het spreekuurbezoek of tijdens overleg met onze assistente kan u gevraagd worden urine of bloed te laten controleren. U kunt daarvoor terecht bij onze assistente, dagelijks (maandag t/m vrijdag) tussen 8:30 en 10.00 uur. Verwijsbrieven en formulieren kunt u de volgende dag ophalen, tenzij anders met u wordt afgesproken.